Afspraak maken?

Bel 0541-352066

ZwangerTotaal

Wat en hoe?

ZwangerTotaal is een groepstraining met persoonlijke begeleiding door een oefentherapeut gespecialiseerd in zwangerschap en bekken. Oefeningen en tips gericht rug, bekken & bekkenbodem, persen & pershoudingen, ademhaling & ontspanning komen aan de orde. Haal in een ontspannen en gezellig omgeving stimulans door te bewegen en ervaringen uit te wisselen met mede-zwangeren.

Resultaat

 • Bekken- en rugklachten voorkomen of oplossen
 • Inzicht in het verbeteren en behouden van de lichamelijke balans
 • Goed voorbereid en ontspannen bevallen
 • Beter herstel van bekken en bekkenbodem na de bevalling

Wist je dat……

 • Je bekken steviger blijft wanneer je op tijd begint met goed stabiliseren van je bekken en rug?
 • Je tijdens de bevalling beter kunt ontspannen, wanneer je vooraf hebt geleerd hoe je je ademhaling kunt controleren?
 • Je fitter blijft als je lekker beweegt tijdens de zwangerschap?
 • Het programma ook een “slaaples” bevat waarin je uitgebreide informatie krijgt rondom slaap(problematiek) tijdens en na de bevalling?
 • Onze ZwangerTotaal-trainingen geschikt zijn voor alle vrouwen, of je je nu topfit voelt of dat je bekken- of rugklachten hebt;
 • ZwangerTotaal op maat is gemaakt in samenwerking met verloskundigen, gynaecologen en bekkenoefentherapeuten.

Waar en wanneer?

 • De groepstrainingen worden gegeven op dinsdagavond van 18.45 – 19.45 uur, locatie Lattropperstraat 46 te Denekamp (inloop vanaf 18.30 uur)
 • De groepen starten bij een minimum van 6 deelnemers

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via www.zwangertotaal.nl; let daarbij goed op de locatie (Denekamp) waar je je aanmeldt. Je kunt je ook aanmelden via info@fysiotijhuis.nl. Na aanmelding neem ik contact met je op om startdata te bespreken, afhankelijk van vrije plekken in de groep en afhankelijk van jouw eigen voorkeur. Uiteraard kun je altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.

Kosten en vergoeding

De kosten voor een serie van 8 trainingen, inclusief partnerles, bedragen € 112,-. Wanneer je na deze 8 trainingen verder zou willen bewegen in een volgende groep, dan bedragen de kosten per les € 14,-  Dit is wel onder voorbehoud of er daadwerkelijk een nieuwe groep aansluitend wordt gestart.

Wanneer een zwangere veel bekken- of rugklachten ervaart, is het zinvol om ook een individueel traject te starten, waarin intake & onderzoek plaatsvindt en een individueel behandelplan opgesteld wordt. Vervolgens kan een zwangere met deze adviezen/oefeningen ook deelnemen aan de groep. Deze individuele behandeling wordt bij klachten vergoed vanuit het aanvullend pakket van je zorgverzekering.

ZwangerTotaal is een erkend beweegprogramma. Sommige zorgverzekeraars vergoeden dit soort beweegprogramma’s onder de noemer preventie-cursussen. Kijk hiervoor naar de vergoedingen en voorwaarden van je zorgverzekeraar.

In onze praktijk is Jeanet Lubeck de ZwangerTotaal-therapeut en tevens gespecialiseerd in rug- en bekken(bodem)klachten rondom zwangerschap en bevalling.