Afspraak maken?

Bel 0541-352066

Manuele therapie

De manueel therapeut verhelpt de functiestoornis van het gewricht- en bewegingsapparaat door het toepassen van specifieke passieve mobiliserende bewegingen. Door de lichaamsdelen rond het gewricht op een bepaalde manier te bewegen kan de beweeglijkheid van de gewrichten snel worden vergroot. Daarnaast kan de behandeling ook bestaan uit een actief gedeelte, in de vorm van oefeningen en diverse (bewegings)adviezen. 

Niet alleen het pijnlijke gewricht wordt behandeld, maar het gehele lichaam wordt in de behandeling betrokken. De oorzaak hoeft namelijk niet op de pijnlijke plek te zitten; meestal ligt de oorzaak ergens anders.

Als mobilisatie is meestal zacht trekken of duwen tegen de lichaamsdelen voldoende. Soms wordt de behandeling aangevuld gedoseerde impulstechnieken. De gewrichten worden dan sneller bewogen. Daarbij hoort men soms een knappend of krakend geluid. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk. 

In onze praktijk wordt de manuele therapie verzorgd door Paul Visschedijk, master manueel therapeut, en Alfons Tijhuis, manueel therapeut Methode van der Bijl Utrecht.

Meer informatie kunt u vinden bij: NVMT