Afspraak maken?

Bel 0541-352066

Fysiotherapie

Een fysiotherapeut adviseert, begeleidt of behandelt bij stoornissen in houding en/of bewegen. Dat kan zijn bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van oefeningen, massage en apparatuur. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld. 

De fysiotherapeut oefent zijn beroep uit in een praktijk, bij mensen thuis of in een zorginstelling, zoals een ziekenhuis, revalidatiecentrum, bejaardentehuis of verpleegtehuis. Naast de behandeling van klachten besteedt de fysiotherapeut ook veel aandacht en zorg aan het voorkomen dat patiënten nog eens met dezelfde problemen worden geconfronteerd.

Verwijzing

De huisarts of specialist verwijst u door naar de fysiotherapeut voor een behandeling. Maar ook zonder een verwijzing kunt u terecht bij een fysiotherapeut.

Vergoeding

Er zijn vastgestelde tarieven voor fysiotherapie. De behandeling wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar. Wanneer u niet verzekerd bent voor deze zorg, dient u de kosten zelf te betalen. Wij verwijzen hiervoor naar onze tarievenlijst, te vinden onder het kopje “praktische informatie”. 

Meer informatie

Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF)