Afspraak maken?

Bel 0541-352066

Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI): CooL

CooL staat voor Coaching op Leefstijl en wordt vergoed uit de basisverzekering zonder dat hierbij het eigen risico wordt aangesproken. CooL is niet het zoveelste dieet, maar het doet veel meer. Met behulp van je CooL-coach ga je met je voedingspatroon aan de slag en ook beweging, slaap, stress, ontspanning en positieve gezondheid komen aan bod. Jij als deelnemer staat aan het roer. Je kiest zelf waarmee je aan de slag gaat en hoe je dit doet. De CooL-coach en de groep ondersteunen je daarbij. Samen met je CooL-coach stel je doelen en acties op waarmee je in jouw eigen tempo aan het werk gaat. CooL doe je niet alleen maar samen. Twee jaar lang heb je één-op-één gesprekken met je CooL-coach en groepssessies met je CooLcoach en mede-deelnemers.

Wat verwachten we van jou?

Deelname aan CooL is kosteloos, maar we verwachten van jou dat je zoveel mogelijk bij alle sessies aanwezig bent. Je wordt onderdeel van een CooL-groep die samen het traject doorloopt. We verwachten dat je actief mee doet in de groep en ook tussen de sessies door aan de slag gaat met de doelen en acties die je samen met je CooL-coach hebt opgesteld.

Wie kan er meedoen?

Je kunt je aanmelden voor CooL als je:

  • 18 jaar of ouder bent;
  • een BMI hebt tussen 25 en 30 én daarnaast slaapapneu of artrose of een vergrote buikomvang of (een verhoogd risico op) diabetes of hart- en vaatziekten hebt;
  • als je een BMI van meer dan 30 hebt;
  • gemotiveerd bent om met je eigen leefstijl aan de slag te gaan.

Hoe kun je je aanmelden?

Je huisarts of internist kan je doorverwijzen naar een CooL-coach bij jou in de buurt. Je mag ook zelf contact opnemen met een CooL-coach. Voordat je je eerste afspraak hebt met je CooLcoach, heb je wel de verwijzing van je arts nodig.

De CooL-coaches in onze praktijk zijn Anouck de Wacht en Jessy oude Wolcherink. Bel gerust naar onze praktijk voor meer informatie en vraag naar Anouck of Jessy!