Afspraak maken?

Bel 0541-352066

Oedeemtherapie

De oedeemfysiotherapeut behandelt patiënten die last hebben van (lymf)oedeem. Oedeem is een ophoping van vocht in het lichaam en komt onder meer voor bij (borst)kanker, bloedvatproblemen of littekens. Lymfe oedeem kan ook een gevolg zijn van bestraling, chemotherapie, een operatie of een ongeval.

Wat doet een oedeemfysiotherapeut?

De oedeemfysiotherapeut stimuleert de afvoer van vocht. Dit doet hij/zij op verschillende manieren;

• Middels oefentherapie;

• Middels manuele lymfdrainage (massagetechniek);

• Middels bandages, tape en therapeutische kousen;

• Daarnaast is er aandacht voor huidverzorging, littekenbehandeling, materialen en adviezen waarmee je kunt leren om zelf controle over de klachten te houden na afloop van de behandelperiode.

Vergoeding lymfedrainage (oedeemtherapie) vanaf 18 jaar

Vanuit de basisverzekering van de zorgverzekering wordt mogelijk een vergoeding verstrekt vanaf de 21e behandeling als er sprake is van een chronische aandoening. Om voor vergoeding vanuit de basisverzekering in aanmerking te komen, moet wel aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Neemt u voor verdere informatie contact op met uw zorgverzekeraar.

In onze praktijk kunt u voor oedeemtherapie terecht bij Anouck de Wacht. Neem voor meer informatie over oedeemtherapie gerust contact met ons op en vraag naar Anouck.