Afspraak maken?

Bel 0541-352066

Covid-19 herstelzorg; revalidatie na corona

Veel mensen die corona krijgen, kunnen gewoon thuis uitzieken of worden alleen voor korte duur in het ziekenhuis opgenomen, waarna zij voldoende herstellen. Echter zijn er ook een aantal mensen die klachten blijven ervaren met beperkende gevolgen voor het dagelijkse leven. Ook zonder dat er een noodzaak is geweest om u op te nemen in het ziekenhuis kunt u fysieke klachten ervaren. Dan kan een behandeling door een fysiotherapeut of oefentherapeut noodzakelijk zijn.

De huisarts of medisch specialist kan beoordelen of iemand in aanmerking komt voor Covid-19 herstelzorg. 

Vergoeding van paramedische herstelzorg

De behandelingen worden vergoed vanaf de 1e behandeling vanuit uw basisverzekering. Wel geldt hierbij het eigen risico.

Duur van de behandeling

Het is per patiënt verschillend hoeveel zorg er nodig is. Sommige patiënten hebben aan enkele ondersteunende behandelsessies voldoende. Andere patiënten hebben een behandelprogramma van enkele maanden nodig. De maximale periode van behandeling is 6 maanden, maximaal 50 behandelingen. In uitzonderlijke gevallen kan iemand verwezen worden voor nog een behandeltermijn van maximaal 6 maanden. Dit is ter beoordeling van de medisch specialist of huisarts.

In onze praktijk hebben Els Sleiderink, Anouck de Wacht, Jelle Tijhuis en Jeanet Lubeck zich gespecialiseerd in Covid-19 herstelzorg.