Afspraak maken?

Bel 0541-352066

TotaalVitaal; training na de zwangerschap

Wat en hoe?

Tijdens de zwangerschap is je lichaam veranderd. De komst van je baby heeft veel inpact, óók op je lijf! Na je kraamtijd zul je merken dat het ‘normale leven’ weer begint. Een optimaal herstel na de bevalling is nodig om weer goed te kunnen functioneren. De training ‘TotaalVitaal’ helpt je lichaam om na de zwangerschap een nieuwe balans te vinden.

Opzet

  • Groepstraining (6 trainingen) met persoonlijke begeleiding door een oefentherapeut gespecialiseerd in zwangerschap en bekken;
  • Opbouwend trainingsschema voor buik-, rug-, been- en bekkenbodemspieren;
  • Optioneel babyles (kan ook in de buitenlucht);
  • Praktische houdingsoefeningen, thuis toepasbaar, bijvoorbeeld bij het verzorgen van je kindje;
  • Goede voorbereiding op weer gaan werken en/of sporten.

Wist je dat……

  • Bekkenbodemherstel/training de eerste prioriteit heeft, voordat je verder gaat belasten en/of sporten?
  • Je éérst de stabiliteit in bekken en rug moet ‘hervinden/activeren’ voordat je de grote spiergroepen weer optimaal kunt gebruiken o.a. tijdens sporten?
  • Onze TotaalVitaal-trainingen geschikt zijn voor alle vrouwen, of je je nu topfit voelt of dat je postpartale bekken- of rugklachten hebt?
  • Je TotaalVitaal kunt volgen ongeacht of je het ZwangerTotaal-programma hebt gevolgd in je zwangerschap?
  • TotaalVitaal op maat is gemaakt in samenwerking met verloskundigen, gynaecologen en bekkenoefentherapeuten?

Waar en wanneer?

  • De groepstrainingen worden gegeven op dinsdagavond van 18.45 – 19.45 uur, locatie Lattropperstraat 46 te Denekamp (tijdstip is enigszins onder voorbehoud, dit is afhankelijk van het aantal groepen per avond)
  • De groepen starten bij een minimum van 6 deelnemers

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via www.zwangertotaal.nl; let daarbij goed op de locatie (Denekamp) waar je je aanmeldt. Je kunt je ook aanmelden via info@fysiotijhuis.nl. Na aanmelding neem ik contact met je op om startdata te bespreken, afhankelijk van vrije plekken in de groep en afhankelijk van jouw eigen voorkeur. Uiteraard kun je altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.

Kosten en vergoeding

De kosten voor een serie van 6 trainingen bedragen € 84,-.

Wanneer een bevallen vrouw veel bekken(bodem)- of rugklachten ervaart, is het zinvol om ook een individuele nacontrole in te plannen, waarin intake & onderzoek plaatsvindt (en controle diastase) en een individueel behandelplan opgesteld wordt. Vervolgens kun je met deze adviezen/oefeningen ook deelnemen aan de groep. Deze individuele behandeling wordt bij klachten vergoed vanuit het aanvullend pakket van je zorgverzekering.

ZwangerTotaal/TotaalVitaal is een erkend beweegprogramma. Sommige zorgverzekeraars vergoeden dit soort beweegprogramma’s onder de noemer preventie-cursussen. Kijk hiervoor naar de vergoedingen en voorwaarden van je zorgverzekeraar.

In onze praktijk is Jeanet Lubeck de ZwangerTotaal/TotaalVitaal-therapeut en tevens gespecialiseerd in rug- en bekken(bodem)klachten rondom zwangerschap en bevalling.